Pszy disciplines

Kis guide a Psy diszciplinákhoz. Mindegyiknél van egy kis ábra, hogy mihez mi kell, hogy fel tudd venni. A megcsillagozott powerek minor powerek.

Biomancy: a legsokoldalúbb diszciplina: gyógyításra, ellenségeink bántására és a saját tesünk alakítgatására is alkalmas.
Biomancy

Bio-lightning: 1d10+WP bónusz sebzés, a Sith-ek kedvelt fegyvere. Előnye, hogy nem kell támadást dobni, hátránya a pofátlanul kis hatótáv. Mind a hatótáv, mind az áldozatok száma növelhető a célszámot (14) jelentősen meghaladó dobásokkal.
Blood Boil: a megtévesztő névvel ellentétben nem forralja fel a vért, hanem felgyorsítja az áldozat véráramát. Körönként WP teszt (az ellenfél T-vel ellendob), a sikerek száma + 1 Fatigue szintet veszít az áldozat. Ha elájult, akkor 1 szint Fatigue=5 sebzés értékben sebződik. Még mindig pofátlanul kicsi a hatótáv és sajnos nem is növelhető (helyette + 10-eket kapsz a WP próbára).
Cellular Control: Öntápolás, a következő effektek egyikét lehet vele elérni:

 • Méregimmunitás
 • Nem zavar az extrém hideg/meleg
 • Bármelyik főérték (kivéve BS vagy WS) nő 10-zel
 • Immunis a kimerülésre (Fatigue)
 • Vákuumban „csak” fullad, egyéb baja nem lesz

amíg fenntartod, minden körben dobsz T-t, ha nincs meg, akkor kapsz 1d5 sebzést, amit nem csökkentesz sehogy. Többször is el lehet nyomni, más-más effektekért.
Constrict: Darth Vader kedvenc fojtogatós képessége. Az áldozat körönként elcsesz egy teljes cselekedet arra, hogy próbál levegőhöz jutni. Ilyenkor dob T-t, hogy kap-e levegőt. Ha nem, akkor fuldoklónak számít (nahát!). Előnye, hogy mivel az áldozat nem tud mozogni, ezért nem akkora gáz a pofátlanul kis hatótáv.
Enhanced Senses: + 30 az adott érzékszervre épülő próbákra, nagyobb dobás több érzékszervet jelent.
Hammerhand: az erőbónuszod megnégyszereződik, megkapod a Natural Weapons trait-et, szóval puszta kézzel 1d10+12-t sebzel (sajnos primitív). Előnye, hogy végeláthatatlan poénok forrása („Stop! Hammertime!”).
Regenerate: a közhiedelemmel szemben csak magadra alkalmazhatod, körönként 1d5-öt gyógyít, eltünteti az összes Fatigue-ot, és ha max Wound-on vagy, akkor elkezdi visszanöveszteni a hiányzó végtagjaidat.
Seal Wounds: szintén hatalmas humorforrás (lsd. még: fókasebek), viszont 1d10+WP bónusznyit gyógyít bárkin 10m-en belül, és a célszámon (10) túl minden megdobott 5-ért még egyszer ennyit gyógyít az eredeti alanyon, vagy valaki máson (elvileg lehet a hatótávot is növelni, de minek).
Shape Flesh: öntápolás mesterfok, a következő effektek közül lehet választani:

 • Kapni egyet a következő traitek közül: Burrower (1), Crawler, Dark Sight, Flier, Hoverer, Natural Armour (2), Natural Weapons, Quadruped
 • Felvenni valakinek az alakját. Ahhoz, hogy elhiggyék, hogy te vagy az, akinek felvetted az alakját vagy egy + 10-es Fel tesztet, vagy egy +20-as Disguise tesztet kell megdobni.
  Szintén többször lehet használni, hogy az összes kívánt hatás létrejöjjön.

Toxic Syhpon: azonnal elmulaszt minden kemikália okozta hatást – legyen az pozitív, vagy negatív. Viszont a célpont 1d10-T bónusz körig Stunned, mivel fosvahány.

Divination: a jövőbe látás minden szerepjátékban hasznos és itt még az óriás plüssmacit is segít megnyerni a céllövöldében.
Divination

Divine Shot: a következő lövésed talál. Pont. Nincs célzás, találat dobás, még dodge sem. A legszebb, hogy ezt free action használni.
Dowsing: segítségével megtalálhatsz egy bizonyos tárgyat vagy személyt. Miután használtad, dobsz egy Psyniscience próbát amire kapsz + 10-et, ha közeli ismerőst/saját dolgaidat keresed, + 5-öt, ha 100m-en belül van, + 5-öt, ha nálad van egy darabja, – 10-et, ha 500m-nél messzebb van és – 10-et, ha hasonló dolgok között van. Ha megvan a próba, akkor tudsz mondani egy irányt, ha jobban megvan, akkor távolságot és egyéb infókat is.
Far Sight: áthelyezi a nézőpontodat egy távolabbi pontba. Hangot nem közvetít. Ideális ellenfelek utáni kémkedésre.
Glimpse: + 30 a következő körben egy skill próbára.
Precognitive Strike: következő köröd végéig + 20 minden WS és BS próbára.
Precognitive Dodge: következő köröd végéig mindenki – 30-cal lő rád.
Perternatural Awareness: + 20 Awareness próbákra és a WP bónuszod hozzájön a kezdeményezésedhez.
Psychometry: egy tárggyal, vagy hellyel kapcsolatos érzelmeket, majd az adott érzelmet érző személlyel kapcsolatban kapsz információkat. Minél tovább tartod fenn ezt a képessséget, annál többet.
Peronal Augury: betekintést nyerhetsz egy vállalkozó személy jövőjébe. Egy Psyniscience teszt eredményétől függően olyan dolgokat tudhatsz meg, mint a rá váró nehézségek és az őt segítő dolgok.
Soul Sight: a célpont aurájának vizsgálata, ez elsősorban az érzelmeibe enged bepillantást, de ha jót dobsz Psyniscience-re, akkor előjönnek olyan nyalánkságok, hogy Woundok, Insanity, Corruption, Psy erők, illetve, hogy amit látsz az valódi-e, vagy valaki kamurát (kamu-aurát) vetít-e eléd.

Pyromancy: tűz, tűz és még több tűz. Mit nem lehet ezen szeretni?
Pyromancy

Blinding Flash: Flash Bang on steroids. Aki belenéz, az dog Agility-t, vagy megvakul 1d10XPsy Rating körre.
Burning Fist: puszta kezes sebzésed 1d10+S bónusz értékre növekszik és már nem számít primitívnek. Sokkal viccesebb, ha közben kiabálod, hogy „Soryuken”!
Call Flame: idéz egy kis lángot, amivel lehet gyújtogatni (illetve amit lehet majd más erőkkel manipulálni).
Douse Flame: a hatókörben elolt minden tüzet. Bár ezzel elveszi például a Flamerek sebzését, a katonai minőségű prométeum újra meggyullad, amikor abbahagyod az erő használatát.
Fire Bolt: a név mindent elmond. WP dobás a találatért, 1d10+5 sebzés, a célszám (11) fölött 5 pontonként újabb lövedék. Végre normális hatótáv.
Fire Storm: magadtól max. 50m-re kijelölöd egy 6m sugarú kör középpontját, amin belül mindenki 1d10+5 sebzést kap, minden 5 pont a célszám (16) felett extra 1d10 sebzést jelent.
Holocaust: hat méteres körzetben mindenki kap WP bónuszod számú d10 sebzést. Körönként, amíg fenntartod. Te magad csak 1d10+1-et kapsz. Se te, se ők nem csökkenthetik T bónusszal vagy páncéllal. A Warpban lévő lények sem menekülhetnek.
Incernerate: 1d10+1 sebzés, ha a következő körben full actionnel koncentrálsz a célpontra, akkor abban a körben 1d10+2 és így tovább. Nincs T bónusz, sem páncél ellene. Hátránya, hogy csak 10m a hatótávja, szóval ha az ellenfél felköti a nyúlcipőt akkor cseszheted.
Sculpt Flame: a hatótávon belüli tüzekkel a következő effektek egyikét művelheted:

 • megduplázod a területét
 • megfelezed a területét
 • terjeszted a tüzed WP bónusz négyzetméterrel valamelyik irányba
 • különböző alakokat formálsz a lángból
 • a tűz méretének háromszorosát kitevő füstöt generáltatsz vele.

Minden körben kiválaszthatod, hogy melyik effektet szeretnéd.
Wall of Fire: három méter magas, egy méter vastag és 10XWP bónusz méter hosszú falat csinálhatsz tűzből. Ha rárakod valakire, az dob + 20-szal Agility-t. ha elrontja, akkor 1d10+5 sebzés, ami ellen nem számít a páncél. Ugyanennyit sebződnek azok is, akik keresztülmennek a falon. ezen kívül mindenki, aki sebződik a tűztől dob Agility-t hogy felgyullad-e.

Telekinetics: jedizés és mátrixozás minden mennyiségben.
Telekinetics

Catch Projectiles: A következő köröd végéig az első WP bónusznyi téged eltaláló lövedéket megfogod a levegőben. Kitartott tenyér kötelező, napszemüveg nem.
Fling: 10m-en belül felemelsz egy max. WP bónuszX5 kg-os tárgyat és eldobod WP bónuszX3 méterre. Sikeres WP teszttel eltalálhatsz valakit, aki sebződik 1d10-et, plusz egyet a tárgy minden 5 kg-jáért. Ha jót dobsz a focus teszten nagyobb tömegű dolgokkal is dobálózhatsz.
Force Barrage: ugyanolyan, mint a Force bolt, csak WP bónusznyi lövedéket lő. A célszám (21) után minden 5 pontért még egyet.
Force Bolt: WP teszt eltalálni az ellenfelet. Ha megvan, akkor sebződik 1d10+WP bónusznyit. A célszám(13) fölött minden 5 pontért egyel többet sebez.
Precision Telekinesis: 10 m-en belül úgy tudod kezelni a tárgyakat, mintha ténylegesen ott lennél mellettük és kezelnéd őket. Ha eközben főértéket kéne dobnod, WP-t dobsz helyette.
Psychic Blade: közelharci támadásokat tehetsz a WP-ddel (Parry-zni nem lehet így) 1d10+2XWP bónusz sebzésért 2XWP bónusz Penetration-nel.
Psychic Crush: ellenpróba: a te WP-d az ellenfél T-je ellen. Ha nyered, 1d10+WP bónusz sebzés. Pofátlanul kis hatótáv, amit lehet növelni jó dobással.
Push: ellenpróba: WP-d vs. az ellenfél S-e. Ha nyered, akkor elhasal. Minden sikerszintért amivel nyered, az áldozat kap egy Fatigue-ot. A célszám (13) után minden 5 pontért vagy a hatótávot (10 m) növeled, vagy + 10-et kapsz a WP tesztre.
Telekinesis: 10 m-en belül felkapsz egy max. WP bónuszX5kg tömegű tárgyat és lassan mozgathatod 10 m-es körzeten belül.
Telekinetic Shield: Plusz egy pont páncél mindenhová. A célszám (21) után minden 10 pontért még egy pont páncél. Ha full actionnel használod, akkor az általad kiválasztott színnel villog a pajzs, így elkerülhető, hogy üsse a ruhád színét.

Telepathy: mások agyában kurkászás, barátok inspirálása, ellenfelek (és barátok) akadályozása, jedi elmekontroll. Hátránya, hogy ha olyan emberre alkalmazod, akinek kétszer annyi vagy több Inasnity vagy Corruption pontja van, mint neked, akkor dobnod kell WP-t, hogy kapsz-e 1d10 Insanity-t vagy Corruption-t.
Telepathy

Beastmaster: egy állatot irányíthatsz egyszerű utasításokkal (olyanokkal, amelyeket képes felfogni). Ha veszélyben érzi magát vagy valami olyat kérsz tőle, amire nem igazán alkalmas akkor az állat dob egy WP-t, hogy ellenáll-e.
Compel: sikeres WP ellenpróba után egy egyszerű utasítást adsz a célpontnak, amelyet egy körig követ. Pl.: fuss, támadd őt, táncolj, stb. Jó dobással +10-eket lehet szerezni a WP tesztre.
Dominate: sikeres WP ellenpróba után teljes kontrol az áldozat fölött. Ez úgy működik, hogy megosztod a cselekedeteidet kettőtök között. A célpont minden próbát – 10-zel dob, amíg az irányításod alatt van. Ha öngyilkos dologra utasítod, újabb WP-t dob. Jó dobással +10 a WP tesztedre.
Inspire: WP bónusznyi szövetséges immunis lesz a félelemre és a fedezéekbe bújási kényszerre (pinning).
Mind Scan: gondolatolvasás. 5 kör, minden körben WP ellenpróba, minden körben egyre többet tudsz meg az áldozatról. Ha megnyeri valamelyik WP ellenpróbát, akkor nem folytathatod. Ha – 10-zel dobod a WP-t, akkor a célpontnak nem fog feltűnni (ettől még 5 körig tapizni kell a célpontot, de ezt szerintem meg tudod oldani).
Projection: távbeszélgetés psyker módra. Egy ismerőssel beszélhetsz az adott naprendszerben. Eközben a tested ájult és démonok, illetve ellenséges psykerek közvetlenül támadhatják a lelked (ha látják). Ha a célpont nem akar beszélgetni veled dobtok egy WP ellenpróbát. Ha nyer, akkor visszalök a testedbe.
Psychic Shriek: a kijelölt célpontok dobnak WP-t. ha elcseszik, kapnak annyi Fatigue-et amennyi a WP bónuszod.
See Me Not: a WP próbájuk elszúrása után a célpontok képtelenné válnak érzékelni téged. Ha megsebzed őket, akkor tudják, hogy valami megtámadta őket, de továbbra sem fognak látni/hallani/stb. téged. Egyszerre WP bónusznyi lény elől tudsz eltűnni. Nem működik olyan lényeke, amelyeknek az Int-je 10, vagy kevesebb.
Telepathy: mások fejébe beszélés WP bónusznyi kilométer távolságból is akár.
Terrify: WP bónusznyi ellenfél dob WP-t, hogy sokkot kapnak-e. Hátránya a Fearful Aurához képest, hogy nem nő a WP teszt nehézsége jó dobás esetén sem, előnye, hogy a számodra meatshieldként funkcionáló csapattárasaidat véletlenül sem tudod úgy megijeszteni, hogy utána körökig visítva hányjanak.

Pszy disciplines

In Nomine Imperii Fywillan