In Nomine Imperii

Tizenhatodik játékalkalom (Only War)
300 évvel ezelőtt

- Ay ay ay ay, ay ay amor!
- Celebros!
- For the Emperor!
pjű pjű! VRRRUUUUMMMMMM!
- Alegrete en este corriente sangre!
szporcs!
whoooosh!
- AAAAAARGGHHH!!!!
- NNOOOOOOOOOOO!
- MY EYES! EMPEROR HAVE MERCY!
[2 of 3 guardsmen fail their Fear test after the strong breeze uplifts the poncho of the enemy psyker revealing non-euclidian genitalia]
- Mira mi poder obscura!
SZPLORCS!
VRRUUUUMMMM! Puff! Vrrrrkksdkskskksummmmm!

- Huff, huff!
- What is it, peasant?
- [unintelligible shouting] Horror Tractor! [more unintelligible shouting] PSYCHO TRACTOR!
- Ok, ok, whatever!

- [over vox] Hey guys! If you have nothing to do you can come help us. The orks are getting more and more annoying.
- Ok, ok, whatever!

- So, Orks or trcator?
- Lets’s kick some tractor ass!

- Can we burn down the fields?
- Not yet!

- Can we burn down the fields?
- Not yet!

- Can we burn down the fields?
- Emperor damnit, yes!
FWOOOOSH!
[A wild Psychotraktor appears!]

pjű pjű!
BUMMM! FWOOOSH! BUMMM!
- AAARRRRGGGGHHH!
BUMM! BUMMM!
- Retreat, retreat!
BBUUUUUMMMM!
[Psychotraktor explodes when the fire reaches its fuel tank]
- Ok, now let’s see those Orks!

- I iz da most bigga!
- No, I iz bigga!
- Oy, wots dat?
- WAAAAAAAGGGHH!
pjű pjű! VRRRUUUMMMMMM! BANG!
- AAARRGGGHHH!
[Priest dies]
Pjű! VRRUUMMM! VRRUUUUMM!
- Oy, wat you do dat for?!
PjŰ! BANG! VRUUMMMM!
[Sergeant dies horrbly]
VVRUUMM!!
-Oy, get utta my way!
BBUUUMMMMM!
[Ork guuner Nob’s gun explodes]
VVRRUUMMMM!
[Medic dies even more horribly]

- Men, some guys from the other town said, they are coming to help, but we haven’t heard from them in a few hours! Check it out!
- Sir, yes, sir!

- By the Emperor!
- Hey, I found a lascannon!
- Let’s call the HQ
- [over vox] AAARRRGGGHHHH!
- [over vox] For the glory of Keynes! The sacrifice must be complete!

- [heretical chanting] Keynes! [more heretical chanting] GDP!
PJŰŰ! Pjű Pjű!
- Driver! Ram that group of heretics!
- Yes, Commissar Sir!
BANG!
[a wild Demon Prince appears!]
- MWUHAHAHAHAHA! YOU CAN’T STOP ME!
- For the EMPEROR! FIRE!
pjű! pjű! PJŰŰŰ!
- MY ASCENSION IS FINALLY COMPLETE! YOUR TIME TO DIE HAS COME, MORTALS!
- AARRRGGHHH!
- RETREAT!
- STAND TALL! FOR THE EMPEROR!
puff!
- CHARGE!
- Finally, the Sentinel is ours!
- GUESS, WHO’S BACK!
- SH[EXPLETIVE REDACTED]T!
pjű! BUMM! PJŰŰ! FWWOOOOSH! PJŰŰ!
[Demon Prince falls to the ground burning]
BUMM!
[Strom Trooper inserts Krak grenade into the anus of Demon Prince]
PJŰŰ!
[Commissar accidentally shoots Storm Trooper with Lascannon, Storm Trooper miraculously survives, but is incapacitated]
PJŰŰŰ! FWOOOSH!
[Demon Prince’s eyes pop like superheated eggs and is dead]

++++

Confirmed kills:
1 Mariachi Chaos Psyker
16 Mexizombies Sorcerous Pawns
1 Psychotraktor
3 Heretics
1 Demon Prince of Keynes

Casualties:
Sergeant
Medic
Priest

Survivors:
Storm Trooper
Weapon Specialist
Commissar

Remained in reserve:
Heavy Weapons Guy

MISSION SUCCESSFUL!

Thought for the day:
Nothing Can Hide From The Wrath Of The Emperor.

View
Tizenötödik játékalkalom
Még több gyík! Könnygáz! Vízalatti mentőakció! Bálványok! Rítusok! Idegenek!

Miután hőseink erősítés gyanánt magukhoz vették Regiát (Lek a hajón maradt, hogy legyen kit hibáztatni ha lezuhan vagy valami) a csapat megindult vissz a mocsárba. Ezúttal az volt a terv, hogy aknákat szórnak ki, melyekkel felrobbanthatják a mocsári gyíkok nagy részét. A terv részben be is vált (eltekintve a kisebb malőröktől, mint például amikor Regia egy Flash Bang-gel kiütöttel a csapat egy részét a pszichikus visszacsapás pedig kidobta néhányukat a csónakból), ám egy különösen nagy gyík sikeresen alájuk úszott és megpróbálta felborítani őket. Ez másodszorra sikerült is. Max Stark nehéz szívvel regiát hagyta úszni (hirtelenjében csak két mentőövet tudott kidobni), akit a gyík el is kapott. A helyzeten nem segített, hogy egyrészt a Flash Bang nem volt túl hatékony, másrészt Hack egy könnygáz gránáttal hajította meg a fürdőzőket, amire a krokodil azzal válaszolt, hogy lemerült a mélybe. Miután a mocsárjárón maradtak kimenekültek a könnygáz hatósugarából egy kötelet kötöttek Maxre (mert neki újabban már nincs szüksége olyan alantas dolgkra, mint a légzés) és elindult a halált megvető mentőakció a mocsár mélyén. Szerencsére Regia elszakadt a hüllőtől és végső elkeseredésében minden erejét beleadta a Flash Bang-be, ami azzal járt, hogy Max végre be tudta tájlni, illetve hogy egy rövid időre egyszerűen eltűnt. Szerencsére a gyík nem szenvedett vashiányban, ezért a techpap biztonságban volt, amíg Regia újra meg nem jelent. Ekkor Hack és Thaddeus teljes erejükből húzni kezdték őket és szerencsére sikerült elkerülni a hatalmas gyík állkapcsait. Miután mindenki a mocsárjárón volt, hőseink össztüzet zúdítottak a gyíkra, lepörkölve az egyik hátsó lábát.
Ezután akolitusainknak zseniális ötlete támadt: szereznek egy helyben lebegni képes reülőt és azzal mennek ki a szigetre. A repülőt szerencséjükre Aphesius Yorke biztosította. Kiérve egy hatalmas menhir tetején találtak egy mocsári gyík alakú szobrot, melybe a Warpban két energianyaláb érkezett be, az egyik a Hive-ból, a másik a bolygó holdjáról, és úgy tűnt, a két energianyaláb verseng egymással. A csapat a jó öreg lézervágó segítségével sikeresen kiemelte a szobrot, majd felküldte a hajóra, hogy az ott lévők vigyázzanak rá (és próbáljanak meg mindent kideríteni róla). Ezután a csapat egyik fele információk után kutatott, a másik pedig megpróbálta a titokzatos energinyalábot követni a Hive-ban. Az energia a főtemplom egyik 8 a helyiek szerint átkozott) szárnyába vitt, ahol a katakombákban hőseink egy relytélyes rítust űző papokba botlottak. Rövid magyarázat után kiderült, hogy ez Bokrug (a mocsárban valaha élt xeno civilizáció vízigyík-istene) megvetésének rítusa, amelyet már évszázadok óta gyakorolnak titokban az itteni papok. Ezután hőseink elküldték a hajójukat, hogy küldjön le egy leszálló űrgárdista csapatot a holdra (a másik energianyaláb eredőjéhez). Az expedíció egy furcsa, idegen várost talált, melyben lefagyasztott xenók ezrei voltak elhelyezve. Az akolitusok parancsára sikerült ötöt kimenteni mielőtt a riasztórendszer bekapcsolt volna, amikor is visszavonultak majd az egész helyet szétlőtték az űrből.

View
Tizennegyedik játékalkalom
Sötét fellegek! Főpapok! Zabálás! Eretnekek! Mocsári gyíkok!

Hőseink úgy döntöttek, hogy miután meghallgatták Lord General Haddon Victris kiselőadását a frontról, Aidan McDouglas Könyvtáros segítségére sietnek, aki azt kérte tőlük, hogy nézzenek körül a Sarn Quintus bolygó egyházi főméltóságai között nyomozzanak, ugyanis a bolygóra veszély leselkedik: a Könyvtáros megfigyelései arra engednek következtetni, hogy egy igen ősi xeno faj fog fölébredni álmából a bolygón és ennek valahogy köze van a főpapsghoz.
Akolitusaink (Lek és Regia kivételével, akik hátramaradtak a Severus Roxxan által rájuk hagyott űrhajón) tehát felkerekedtek és (egy kisebb incidens után Hack-kel és egy könnygázgránáttal) beszéltek a következő egyházfiakkal:

Pontifex Urba Darrien Piotr, aki hatalmas szódásszifon szemüveget visel és sokat olvas, ami sötét befolyásoltsághoz vezethet. Ezen kívül a többi magas rangú pap utálja alacsony származása miatt.

P. U. Ossian Casmirre, aki egy tenyérbemászó görcs és mindenki utálja. Nagyon régi családból származik, ami sötét befolyásoltsághoz vezethet. Őseinek talán köze van a több száz évvel ezelőtti főpap öngyilkosságához (saját vérével felírta az oltárra, hogy VÉGZET majd kiugrott az ablakon).

P. U. Tristan Victrus, aki rengeteget eszik, ami szív és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. Nagyon lelkesen vadássza az eretnekeket.

P. Mundi Patronius Livingstonne, aki nagyon öreg és szenilis, ami halálhoz vezethet. A rossz nyelvek azt rebesgetik, hogy nem csupán a megfiatalító kezeléseknek köszönhetően ért el ilyen magas kort. Állítólag nagyon paranoid (bár erre utaló jelet hőseink nem láttak).

Hierophant Aphesius Yorke, aki általában az ide tartó zarándokkat védelmezi és korábban dolgozott az Inkvizíciónak, ami tápossághoz vezethet. Felajálotta segítségét. Különös ismertető jele a koponyájára szerelt adamantium védőlap.

Confessor Haddon Cornelius, aki leginkább hosszú beszédeiről híres, ami a közönség elalvásához vezethet. Egy régebbi hitvitában alul maradt Kennoch Wintre püspökkel, ami miatt kellőképp mérges is a viszony. Haddont a nép általában jobban szereti, mint Wintre-t, mivel az előbbi beszédei általában csak három és fél órásak, míg az utóbbié átlag négy órát ölelnek fel. Néhány nap múlva a bolygó felszabadításának évfordulóján ő fog beszédet mondani.

Miután hőseink mindenkivel beszéltek úgy döntöttek, hogy megnézik a város melletti mocsarat (ami anno egy tó volt), ahol furcsa fényeket lehetett látni az elmúlt hetekben. éjszaka mentek ki mocsárjáróval és védőfelszereléssel és Hack a mcsár közepén egy monolitszerű kő tetején egy zöld valamit vett észre, de a csapatot megtámadta egy csapat igen nagy méretű és igen agresszív mocsári gyík, így kénytelenek voltak visszavonulni erősítésért és gyógyításért.

View
Tizenharmadik játékalkalom
Jegesmedvék! Eldarok! Árulók! Visítva hányás!

Miután hőseink hősiesen elfogták az Yglit nőstényt a falusiak tájékoztatták őket, hogy ez után komoly ellentámadásra számíthatnak a mocskos xenók részéről. Az eretnek xenó boszorkányok elleni védekezésül felkeresték a helyi erdei bölcset, aki főleg csodadoktorkodásból és pálikafőzésből tartja el megát. A bölcstől megtudták, hogy nemrégiben egy meteor csapódott be a környéken, de előtte az egyik közeli hegycsúcsról egy fénysugár találta el.
Az ostrom azzal kezdődött, hogy a gyáva xenók nyilakkal próbálták meg gyengíteni a védelmet, de nem értek el tartós sikereket. Ezután három oldali támadás indult: a kapu felől hat jegesmedve és egy nagy csapat Yglit rohamozott, balról egy még nagyobb csapat próbált felmászni a falakon, jobbról pedig egy álcázott sámán próbált meg feljutni a falra kevés sikerrel, úgy tűnik még a Sötét Istenek is megvetik ezt a szánalmas fajt. Végül köszönhetően Regiának és Maxnek a kommandó-sámánt elkapták. Eközben a kapunák Lek bátran leugrott a jegesmedvék közé és csak Regia közreműködésének köszönhetően kerülte el, hogy három szörnyeteg felfalja. A maradék két sámán egyike felgyújtotta a kaput és a maradék három jegesmedve betört a faluba, ahol Thaddeus várta őket egy jól irányzott lövéssel, majd bemenekült a templomba. Miután a jegesmedvék áttörték a bejárati ajtót a harangtoronyba vezető lépcsőn egy páncéltörő gránát várta őket, felrobbantva az egyiküket és a lépcső egy részét. A másik kettő az esésnek illetve Thaddeus shotgunjának esett áldozatul. A balró támadó csapatot Hack néhány jól irányzott gránáttal és lövéssel megfutamította. Végül sikerült még egy sámánt elfogni, így háromra növelni a fogsában tartott Yglitek számát (sajnos mindhárom nőstény).
A győzelmet követő ünnepségen Thaddeus a falusiak által felajánlott ingyen italoknak köszönhetően annyira berúgott, hogy sajnos a továbbiakban kénytelen volt lepihenni.
Hőseink maradéka (Leket sikerült kiskanál használata nélkül összeszedni és annyira meggyógyítani, hogy újra harcképes legyen) nekiindult megkeresni a lezuhant meteort. Sajnos odafelé egy ismeretlen úriemberbe futottak bele, aki azt állította, hogy Staven Arcturos inkvizítor parancsára a területt lezárták (ezt egy Ordo Xenos megbízólevéllel bizonyította). miuvel hőseink nem tudták igazolni magukat, két orvlövész tüzetnyitott rájuk, kiiktatva Titust és Regiát (ez utóbbi menthető volt). Az úriember is támadásba lendült, miután felfedte, hogy valójában egy furcsa hosszúkás maszk-sisakba és különös rúnákkal díszített köpenybe öltözött humanoid, ám Lek csapásai alatt hamar elvesztette harci kedvét. Az orvlövészek különös, ívelt kardokat rántva siettek mesterük segtségére, ám Hack egyikük agyának megmaradt darabkáit ügyesen a másik szemébe röpítette egy jól irányzott gépfegyver sorozattal. A második sorozat után már csak a megmaradt orvlövész maradt állva (Lek és az idegenek vezére vérezve feküdtek a hóban), aki kihasználva a lehetőséget emberfeletti sebességgel rohanva elfutott. A vezért akolitusaink megkötözve elvitték a faluba, ahol egy birodalmi pszí segítségével felrakták az inkivizícióhoz tartó gépre (amit meg kellett osztania a korábban elfogott három Yglittel és néhány Yglit tetemmel). Az inkvizíció megerősítette, hogy a megvetendő Eldar fajba tartozik.
Ezután hőseink néhány inkvizíciós ügynök segítségével próbálták meg elérni a meteort, de az odaúton ezek galád módon ellenük fordultak, de szerencsére akolitusaink győzelmet arattak (bár a túlélőből nem tudták kiszedni megbízójának kilétét).
Végszóra megjelent a sokat emlegetett két lábon járó szarvas is, amelyről kiderült, hogy valójában egy eddig sosem látott xenó borzalom, amely ruhaként viselte egy szarvas holttestét. Persze ez sem állhatott ellen Hack gépfegyverének.
Így hőseink visszatértek az inkvizíciós hajóra, ahol megtudták, hogy Severus Roxxan szerint amit találtak, az “aggasztó”, ezért ő és Gaius Cain egy darabig csak asztropatával lesznek elérhetők, hőseinkhez irányítják a hadjárat prominens figuráitól érkező hivatalos segélykéréseket és akolitusaink dönthetnek, hogy hol nyújtanak segítséget. Az eddigi hívások:
- Colonel Nicodemus Quint szeretné, ha segítenének Wrak Tertius lövészárkaiban segíteni az idegenek elpusztításában.
- Lord General Haddon Victris szeretne velük beszélni.
- Vice-Admiral Aphesius Cort segítséget kér az őt támadó xeno hajók ellen.
- Aiden McDouglas, a Storm Wardens űrgárdista rend Könyvtárosa szeretne beszélni a karakterekkel.

View
Tizenkettedik játékalkalom (Only War)
300 évvel ezelőtt...

Mottó: “A Heavy nem abba halt bele, hogy mi megöltük!”

-Katonák! Az Istencsászár szolgálói! Egy nagyon veszélyes küldetésre megyünk, ahol tankokkal fognak lőni ránk, de ha jók vagyunk mi is szerezhetünk tankot! Meg fel tudunk ajánlani három monopengés kardot! Ki tart velünk? [KM megjegyzés: itt Laci mint pap megpróbált segítséget szerezni.]

-Keynes nevében!
-FOR THE EMPRAH!
Tyű, Tyű!
Ratatatatatatatatata!
Ticsung, ticsung!

-Pssssssszt! Ez egy kib[EXPLETIVE REDACTED] tank! Maradjatok csendben!

Tyű, tyű!
Ratatatattatatata
FWOOOSH!
-ÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Tyű, tyű!
Ratatatata
FWOOOSH!
BUMM!
-Use da bigga shoota!
Ratatatatata
Fwooosh!
BUMMM!

-A Császár nevében! A csatornába!

-Látod, Szergej, megmondtam, hogy nincsenek itt mutánsok! Szergej? Szergej!!

-Oké, srácok várjatok meg, csak dobok egy sárgát… ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Mia a… ? Segítsetek b[EXPLETIVE REDACTED]meg! A Valhallaiak már a WC-ben vannak!
-Mordecai mi a francot csinálsz odabe…
Tyű, tyű!
BUMMMM!
Vrummmmmmm!
Tyű, tyű!
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ A LÁBAM!!

-Be a liftbe, be a liftbe!
Csing!
-Húúú! Ezt megúsztuk!
Csing!
-Mi a…?
-Rúgjad, rúgjad!
PUff!
VvrruuuuuKHRSKSKSKummmmmm!
BLAM!
Csing!
-az 59. emelet következik
Csing!
BLAM! [Heavy shot by Commissar for being dominated by a Chaos Space Marine]

-A Császárért! Be a szervízjáratba!
-Wots dis? Betta tell Boss!
Tyű!
-Rohadt Gretchinek!

-Mivan, mivan, mivan?
-Beszóltál, mocskos ork?
-Kéred a pofont?
-Vért a Véristennek!
-WAAAAAAGH!
Klang! Puff! VVRRRUUUUMMM! DURR!

-Asszem itt most be tudunk surranni…
-Mi a Jószágos isten…?
Tyű tyű!
Vrrruuuuummmmm! Vrrruuuummmm! VrrruuuKHRSKSKHSHKSHKSHKSHKuuummmmm!
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
-Nézd, Brezsnyev: ezt a dugaszt keresed!
-Modifications online. Production halted. Please wait for extraction!

++++++

Enemies killed:
-31 Heretics
-11 Orks
-5 Renegades
-1 Keynesian Arch Heretic

Casualities:
- Heavy Weapons Guy

Survivors:
- Priest
- Commissar
- Altar Boy
- [REDACTED BY ORDER OF HIS MOST HOLY INQUISITION]

Mission Successful!
The Emperor Protects!

++++++

Thought for the day: It’s better to die for the Emperor, than to live for yourself!

View
Tizenegyedik játékalkalom
Sniper-lopás! Kamerahekkelés! Komisszár-pusztulás! Gyíkok! Férgek! Ewokok!

A folytatásban hőseink összeszedték Psykerüket a gyengélkedőről, majd heves alvásba kezdtek. Ezalatt valaki megfújta hack sniperét, majd reggel Max-et meglátogatta egy ismeretlen techpap és megemlítette, hogy egy Secutor figyeli előmenetelét. Miután Hack megbizonyosodott róla, hogy mégsem társai tulajdonították el a puskáját (és társai falba verték a fejüket, hogy ez miért nem nekik jutott eszükbe) a csapat nekiindult megkeresni a rejtélyes besurranót. Egy gyors CSI-os képkimerevítés-ráközelítés után megvolt a tettes arca, akit az adatbázis egy Titus nevű fickóként azonosított, aki egy bizonyos Lord Godwinne személyi titkára. Miután Godwinne-ről kiderült, hogy a Moritat embere aki a nemrég látott orvgyilkos-lányok után nyomoz (és miután visszaadta az elcsent puskát) a csapat újabb taggal gazdagodva láthatott neki a mocskos eretnekek felkutatásának. Miután a kamerafelvételeket átnézve szörnyű kép kezdett kirajzolódni, a csapat egyik fele elment Lucien admirálistól vérvételt venni, a többiek pedig ET-ként hazatelefonáltak, hogy a Magos kihallgatásába lehetőleg szőjék bele a kérdéseket az assassinokról. Közben Lucienről kiderült, hogy valamiféle fél-psyker. Sajnos Eisen Magos kihallgatása még pár nepig szünetel, mert az első körben szerzett sérülésekből fel kéne gyógyulnia mielőtt folytatják.
Hőseink vizslató szemüket ezután a Vörös Kompániára szegezték. Mivel Friedrich Mercurius-szal sikerült lebeszélni, hogy a lakókörletek egy részét elhagyják, a kutakodás itt kezdődött. Konkrétumot nem találtak, de erősen úgy tűnt, hogy néhány igen nagy méretű tartályt mozgattak el onnan nemrégiben. A padlón talált folyadékot elküldték elemzésre.
Ezután a csapat úgy döntött, hogy komisszári segítséggel bevonulnak a még elfoglalt területre. Az újonnan szerzett assassin a szellőzőkben kutakodott, Stark techpap karbantarásra hivatkozott, Hack egy megfigyelőszobában mission controlt játszott, a többiek pedig a komisszárokkal tartva hatoltak be a területre…
…Azonban szinte mindenkit feltartottak a járőrőző Vörös Kompániás alakulatok és arra hivatkozva, hogy egyes folyosószakaszokat becsapdáztak próbálták húzni az időt. A megfigyelő kamerákon Hack egy elég nagy tartályt vett észre, amelyet abból a részből toltak ki, amelyet Thaddeus és Psyker Guy Girl át akartak vizsgálni. Ekkor azonban elszabadult egy igen veszélyes karnoszaurusz és a Leket kísérő kommisszárokra támadt. Hála azonban a vadvilági gyors csapásainak még azelőtt kimúlt, hogy a szellőzőből előmászó Titus elővehette volna a fegyvereit. Eközben Thadddeus és Regia megtalálták a tartályt, amelyből mintát kértek. Miután a tartályt kísérő Vörös Kompánia tagok látták, hogy az arbitrátor túl intelligens ahhoz, hogy életben hagyják az egyikük kidöntötte a tartály tartalmát – több, mint száz synophiai vájóférget. Ezek azonnal megölték a velük tartó két komisszárt, de gránátok és soci alkalmazásával sikerült féken tartani őket amíg meg nem érkezett a meatshield felmentő sereg exterminatorral.
Innen már minden gyorsan ment, a fégeket karanténba zárták, a vörös kompániát letartóztatták és jöhetett az új küldetés.

A következő feladat hőseinket egy közeli bolygó hideg északi övezetébe vitte, ahol a helyiek egy két lábon járó, koponyafejű szarvast véltek látni az erdőben. Hőseink habozás nélkü belevetették magukat a jeges vadonba és lőttek egy (teljesen normális) szervast, majd belefutottak egy csapat kistermetű szőrös humanoidba, amelyekből többet puskavégre kaptak (ezeket a tetemeket a helyi kutyák az éjszaka folyamán megették), illetve élve elfogtak egy nőstényt (aki Thaddeus ágya alatt aludt összekötözve).

Ezen kívül megtudták, hogy a bolygó, amelyen most vannak volt a kiindulópontja annak a pszichikus lökéshullámnak, amely az előző kaland során a gyengébb psykereket kiütötte; valamit, hogy az egyik falusit állítólag napkig fogva tartották a “manók” és ezalatt kifejezetten kegyetlenül bántak vele (vagy csak szimplán megkattant).

View
Tizedik játékalkalom
Sötét fellegek! Nyomozás! Eretnekek!

In a nutshell:
Arbitrátor akcióban

Bővebben:
… És mindenki legnagyobb meglepetésére újabb küldetésre küldték hőseinket. A feladat ezúttal az volt, hogy Birodalmi Gárda vezérkarában kellett eretnekekre vadászni. A dolgokat bonyolította, hogy
a) ezúttal semmiféle fedősztori nem állt rendelkezésre (a vezérkarnak azt mondták, hogy ez egy „rutin ellenőrzés”)
b) mivel a vezérkar tagjait szó nélkül kivégezni elég nagy modortalanságnak számít (még a 40. évezredben is), ezért mind a céltalan, mind a céltudatos öldöklést eléggé határozottan megtiltották
c) a tájékozódás segítése végett kapott vadvilági gárdista minden problémára a „vágjunk bele egy fejszét!” című megoldást preferálta.

Hőseinknek mindezek ellenére sikerült bepoloskázniuk az egész vezérkart (a mesélői kocka 70 alá nem dobott poloska-keresésre). Menet közben sok mindent megtudtak a vezérkarról és a ministráns fiúk életéről. Miután Silon Attilas ezredest sem sikerült otthon találni a csapat úgy döntött, hogy katolikus űrnáci Batman módjára félelmet ültetnek az eretnekek szívébe és kiélték gyilkos hajlamaikat a szoba berendezésén, majd a konyhában talált ketchuppal üzenetet festettek a falra: „Malfi fattyai haza!”. Miután ezzel sikeresen traumatizálták a fent nevezett főtisztet, a két legsúlyosabb fenyegetésre vetették szemüket: Magos Eisen Haxtesre, Zent Kroo volt tanítványára és a Vörös Kompániára, mely Friedrich Mercurius ezredes kedvenc elit alakulata. Az előbbihez sikerült bejutni és kitúrni a titkos kutatásait a Skríg technológiáról (illetve letölteni a DEFINITELY_NOT_heretek_servitor_firewall_v40k.exe nevű fájlt). Kennoch Wintre püspök meggyőzésével sikerült egy ütőképes Adepta Sororitas századhoz jutni, amellyel elfoghatták az eretnek Magos-t. Sajnos a Vörös kompánia nem mutatta az eretnekség jeleit (Thaddeus legjobb erőfeszítései ellenére sem), amíg a banda végre elszenvedte magát Lord Brenn-hez, akinél egy fiatal komisszár említette, hogy miközben a Vörös Kompánia egyik tisztjével beszélt, valaki rálőtt. Brenn megerősítette, hogy több komisszár is eltűnt mostanában a Vörös Kompánia mellől. Friedrich-et kihallgatva úgy tűnt, hogy ő nem tud semmi komolyabb problémáról és meggyanúsította Attilas-t, hogy be akarja sározni. Azért arra sikerült rávenni, hogy egy gyakorlat ürügyén hagyasson el szeretett Kompániájával néhány barakkot, amelyeket egyébként meglepően jól őriznek. Ezután a csapat elindult a börtönbe (ahová Attilas félelmében bevette magát). Útközben két orvgyilkos támadt rájuk mikor is kiderült, hogy
a) nem minden női orvgyilkos hord dominaszerkót
b) a guardsman megfelelő hatásfokkal képes ellátni eredeti feladatát (meatshield).
A későbbi beszélgetések (és kínvallatások) során újabb érdekes tényekre derült fény:
1.) szegény Attilas abszolút nem ide való (oké, ez kit lepett meg?) és legszívesebben valami nyugalmasabb helyen lenne. A parti felajánlotta segítségét.
2.) A börtönben tarják fogva azt a Navigátort, aki segített a kalózhajó elfoglalásában, és aki szívesen segít a szabadságáért (és az árulóknak kijáró kínhalál elkerüléséért) cserébe.
3.) A bérgyilkos korábban egy Moritat nevű szervezet tagja volt, de Magos Eisen segített neki meglépni és most is neki dolgozik (célja hőseink kinyírása volt).

Egyéb vicces tények:
-Attilas ezredes több, mint 3 oldalnyi ellenséget tud felsorolni, ezek közül kb. tíz jelen van a hajón.
-Wintre püspök hatalmas prédikációt tart az eretnekvadászatról és megígérte, hogy ő és a csatanővérek segítenek a további eretnekek felkutatásában.
-Wintre püspök ministránsa időnként nem tud leülni, de szerinte még ez is jobb, mint egy gyártósornál dolgozni.
-Sajnos Regiát félúton elkapta valami csúnya Psyker-nyavaja, de az asztropaták szerint hamarosan jobban lesz.
-Lucien admirális jobban darts-ozik, mint te.
-Magos Eisennek szövetmintákra volt szüksége hőseink hulláiból az azonosításukhoz.

View
Kilencedik Játékalkalom
Lootolás! Lezuhanás! Xenó-irtás! A Deathwatch megmenti hőseinket!

Rövid verzió: hőseink nagy kerülővel visszajutottak az inkvizítoruk vigyázó szemei elé. És még a könyv is náluk van. Küldetés teljesítve?

Hosszú verzió:
Az audiencia Lord Commissar Brenn-nel egészen jól sikerült, köszönhetően annak, hogy a csapat kezdi megtanulni, hogy mikor kell befogni a száját. Miközben átvették az alapfelszerelést, megismerkedtek Cort Haemmsworth úrral, aki a fegyverek kiosztásában segédkezett. Tőle tudták meg, hogy hogyan is kell a Munitorumtól ellátmányt igényelni, illetve hogy ez az eljárás a hercegtől kapott ruhák eladásából befolyó összeggel mennyire segíthető. Végül egészen jól jöttek ki a dologból, tekintve, hogy a felettesük nem igazán olvasta át, hogy mit kérnek karácsonyra bevetésre csak aláírta. Így a csapat a következőkkel lett gazdagabb:
1db. Boltgun (maradjunk annyiban, hogy 20 tölténnyel)
1db hot-shot lasgun
1db hot-shot laspistol
1db hunter rifle
2db handcannon
4db mono sword
1db autopistol
4db krak grenade
2 tár manstopper bullet
1db hot-shot Charge pack
1db Mechanicus toolkit
1db Multi-key
plusz a standard guard armour és lasgun mindenkinek. A többi dolgot (pl. ásó) már felírni sem érdemes. Az első küldetésük a Gárda keretében egy leszálló akció biztosítása lett volna, ha menet közben ki nem lövik alóluk az űrhajót. Azonban ellenfeleik cseles terve, hogy még a bolygóra lépés előtt megsemmisítik hőseinket nem sikerült, ugyanis Max sikeresen beindított egy Valkűr csapatszállító repülőgépet és sikeresen letette a csapatot mintegy másfél napi gyaloglásra egy Hive-tól. Az odaúton akolitáink sikeresen visszavertek egy skríg támadást, majd a Hive-ba érve azon kapták magukat, hogy amíg kilétük nem tisztázódik ismét a Gárdába sorozták őket. Az eddigiekkel ellentétben azonban itt már kevésbé öngyilkosság-szagú feladatot kaptak: egy Magos-t kellett fuvarozniuk a Hive-ban. Persze a jó dolgok sosem tartanak és örökké kis csapatunk tagjai hamarosan azon kapták magukat, hogy egy löveget kell megszerelniük, amelyet skríg támadás fenyeget. A Császárnak (és a Kiméra csapatszállító multi-lézerének és lángszórójának) hála az ellenséggel viszonylag gyorsan végeztek. A löveg megjavítása ugyan nem ment olyan fényesen, de Max összefoltozta annyira, hogy kitartson ameddig egy az ilyen gépek lelkéhez jobban értő techpap kezébe nem kerül. Eközben Hack rendületlenül folytatta keresztes hadjáratát, melynek célja hogy a Birodalom lehető legtöbb videótároló és -lejátszó kapacitásával rendelkező gépébe feltöltse a ’Thaddeus részegen belehasal a saját hányadékába’ c. videót.
De hőseink szenvedései még korántsem értek véget, ugyanis kivezényelték őket a frontra, hogy néhány alig-alig értett lézeres távolságmérő izével mutogassanak az ellenséges tankokra és reménykedjenek, hogy a tüzérség nem lő nagyon mellé. A reménykedés ment, a célzás kevésbé, de így is sikerült két támadóhullámot is túlélni, míg végre megérkezett a Severus által útnak indított Deathwatch különítmény és sikeresen kimenekítette őket a bolygó körül keringő Inkvizíciós űrhajóra. a történet onnan folytatódik, hogy mindenki kedvenc inkvizítora jelentés kér, hogy mi a retkes fene történt és hogy hol a francban van az a könyv, amit már több, mint egy hónapja vár…

Deathwatch:
Mint az eddigiek. Némi extra AAAGGGHHH!!!!!! és FWOOOSH!!

View
Nyolcadik játékalkalom (Only War)
300 évvel ezelőtt...

Ratatatatatatatatata…
- Gránátok!!! BUMMM!

- For the EMPEROR!!

- Basszus, beragadt!!!
- Leveszem mellel!! HALHATALAN VAGYOK!

- Mediiiiic!!!
Blam!
- Igenis uram, harcolok tovább!
VrmmmmmHKSLRSHKRJummmmmmm!

- Remek munka, uraim, csak így tovább!

A bolygó felszínén:

- I’z bein’ all Sneaky-like!
Fwatatatatatatatataaaa… Pjű, pjű! BLAM!
- I can’t take it anymore!!!
Pjű!

Vrummm, vrummm!
Ratatattatatatata… DDrrattattattattatttaaa…
-ÁÁÁÁÁÁÁÁ A LÁBAM
BLAM! BUMMM! Pjű, pjű! BLAM! VrrmmmKHSKHSKHSKHSRZRJvmmmmmm!
[Heavy weapons guy dies]

- Előre! Roham!
Bumm! Bumm! Pjű! BLAM! Zwojing! VrmmmmHKSHKSHKSHKSHKSmmmmmm!
- Használjatk gránátooooot!
BUMMMM!
- Most, hogy a komisszár ájult, visszavonulok!
BLAM!
[Medic dies from grenade, Storm trooper shot for cowardience]

- Emberek! El kell foglalnunk azt a dombot!! A CSAÁSZÁR NEVÉBEN ROHAAAAAAM!
BUMM! BUMM! FWOOOOSHHH! VrummmmmmKHSKHSKHSKHSKHSKHSummmm!
- BURN THE HERETIC!!!! FOR THE EMPEROR!
BUMM! BUMM! FWooooshhhhh! Zwojng!
- Ia, Ia Ph’nglui mglw’nafh Jószág Kharam wgah’nagl fhtagn!
- MÚÚÚÚÚÚÚ!!
BUMM! ZWOJING! BLAM! BUMM! FWOOSHH!
- MÚÚÚÚÚÚ!
- ÁÁÁÁÁÁÁÁ ÉGET, ÉGET! VALAKI OLTSA EL!
VRUMMMMMKSKSKHSKHSKHUMMMMM! BUMM!
- ÁÁÁÁÁÁÁ ÁÁÁÁÁÁ ÉGET! [Weapon Specialist throws meltagun]
BUMM! FWOOOSH!
[Commissar dies from third degree burns]

++++++
Battle Report:

Casualities: Heavy Weapons Guy, Medic, Storm Trooper (OK not really but still), Commissar
Survivors: Weapon Specialist and Priest
Remained in Reserve: Sergeant

Enemies killed:
- Ork Kommando Nob & 20 shoota boys
- Ork Trukk w. 12 shoota boys
- ~30 Ork Sluggas
- 20 Shoota boys in fortified positions
- 9 heretics
- 1 Arch Heretic
- 1 Jószág Daemon

MISSION SUCCESSFUL!
The Emperor protects.
++++++

View
Hetedik játékalkalom (DH)
Démonok! Főnemesek! Buzi kalózok! Navigátorlopás!

S lőn este, reggel, nyolcadik nap. A csapat (immáron kiegészülve Regia Salomis psyker-asszonnyal) úgy döntött, hogy megvárják, amíg a plot megy hozzájuk, majd hülyék lesznek keresgélni. Thaddeus berúgott és hősiesen elkúszott Regia szobájáig, ahonnan kis segítséggel hazatalált. Azt ezt követő epikus hányásban fetrengést a biztonsági kamera rögzítette és kedves csapattársai amint megtalálták lementették. Hack megtalálta a Klári a kedves kígyó c. holografikus műsor három évadját és ezt büszkén prezentálta a könyvtárban gyanútlanul olvasgató Max Starknak. Regia eközben kevéssé békésen bár, de aludt. Az éjszaka egy-két rémálomtól (és Hack kalandjától, melynek célja egy WC felkeresése – sikertelenül – volt) eltekintve eseménytelenül telt. Másnap a csapat egyöntetűen a könyvtárba vette be magát, ahol Max elmerült az asztronómia rejtelmeiben, Hack talált magának egy képes könyvet (Ibram Gaunt kalandjainak gyermekek számára készült kiadása), a többiek pedig elfoglalták magukat. Egy idő után Max érezte a természet hívását, nem tudván, hogy a plot a következő sarok mögött várja egy Káosz-rituálé varázsköre formájában. Ezt Regia semlegesítette, a csapat pedig Titus Thak zsoldosai segítségével nekiállt a többi ilyen kört hatástalanítani. A köröket Max a biztonsági kamerákkal kerestette. A hatástalanító csapatnak újból nyomába szegődött a már korábban is látott jelenés, melynek helyét csak egy kis fodrozódás jelezte a levegőben. Thaddeus megkísérelte sócival lelőni (sikertelenül), majd az egész csapat a nyomába eredt. Először Regia próbálta meg leteperni kevés sikerrel, de Thaddeus rávetődött és lassan kibontakozott az eltűnt adeptus alakja, aki egy tűzzel cifrázott széllökést szabadított el megsebesítve ezzel a jelenlévő karaktereket és zsoldosokat. Ezután egy furcsa fekete gömbvillám szerű fekete energia-kisüléssel kifektette Regiát, aki nekiesett egy égő polcnak és maga is meggyulladt. Ezután az adeptus újból láthatatlanná vált és elmenekült. (Bár Thaddeus socival belelőtt távoztában.) Ezután a csapat megkereste és hatástalanította a maradék varázsköröket és estefelé megtalálták a mindeddig rejtőző adeptust is. A zsoldosokkal együtt az egész csapat berontott (udvariasan előre engedve az NPC-ket). Persze az élet kegyetlen és az ellenfél ravaszul megidézett két Warpi szörnyeteget, akik a harc folyamán lefoglalták a zsoldosokat. Végül hosszas küzdelem után kis csapatunk győzelmet aratott (bár a techpap elájult és Hacknek leszakadt a fél tüdeje). A végszóra megérkező inkvizíciós összekötők megtárgyalták a dolgokat, biztosították Hack számára a bionikus tüdő beszerelését (amelyre a pénzt az elhalálozott zsoldosok „átirányított” fizetéséből tellett). Ezután Regia hivatalosan is a csapat része lett és kapott egy pergament, amelyet felmutatva egy asztropatának a parti képes kapcsolatba lépni az inkvizítorával. (Akinek neve egyébként – mint megtudták – Severus Roxxan.) A következő állmás terv szerint Vrak bolygója.

Rövid lábadozást követően a csapat ismét egy kereskedőhajón kötött ki, melyről Max kiderített sok mindent, köztük, hogy egy Fervious világáról származó herceg is utazik a hajón, melynek útvonalát feltehetőleg az Inkvizíció kérésére változatták meg úgy, hogy érintse úti céljukat, ahvá imperial guard felszerelést szállít. Ezen kívül kiderült, hogy Vrakot újrakategorizálták Hive Worldről Frontier Worldre és a jelentésekből Max azt a következtetést vonta le, hogy skrígek támadtak a bolygóra. Ezzel párhuzamosan Hack elnyert egy díszes gyűrűt egy részeg fazontól. Értékét kb. 200 tróntallérra becsülte. Thaddeus munkát keresett és kapott egy rakodói állást, illetve egy rejtélyes figura megbízta, hogy kerítsen elő egy gyűrűt, melyet egy, a hajón utazó herceg vesztett el. Külön kérték diszkrécióját, ugyanis a herceg kissé ütődött, és még nem tűnt fel neki, hogy a gyűrű elveszett. Ha viszont feltűnik neki, akkor valószínűleg nagy jutalmat ajánl fel a megtalálónak, ha viszont Thaddeus megtalálja addig, akkor a kincstár megússza egy kisebb tétellel. Ezen kívül Thaddeus, Hack és Max megpróbáltak lejutni a raktérbe „minőség-ellenőrzés” céljából, persze csak páncélt akartak lootolni maguknak. Regia ez alatt lazított. Pár nap múlva a herceg bejelentette, hogy eltűnt a pecsétgyűrűje és hajlandó 1000 tróntallért fizetni a megtalálónak. Hack felismervén, hogy benne nem valószínű, hogy megbíznak Thaddeushoz fordult segítségért, aki azonnal azonosította az általa is keresett gyűrűt. A gyűrűt Maxnál hagyva Thaddeus elindult a herceg rezidenciája felé, de előtte négy suttyó feltartóztatta. Sajnos elkottyintotta nekik, hogy a gyűrű ügyében jött, ezért félelmetes arbitrátori imázsa nem tartotta vissza ellenfeleit attól, hogy kicsit megcakkozzák. Thaddeus azonban megmutatta nekik, hogy az Arbites félelmetes hírneve bizony megérdemelt. Ezután kedvező fogadtatásra talált a herceg lakosztályában, ahol felajánlottak neki egy kis gyógyítást, majd megbeszélték, hogy másnap dél körül beugranak ebédre (a herceg az ilyesmit jó ötletnek tartja és a szakács kitűnő). Miután Regia meggyógyította Thaddeus sebeinek maradékát (és Hacket megfürdették és megborotválták) az egész csapat átvonult ebédelni. Azonban a békés étkezést váratlan támadás szakította félre: egy csapat fegyveres túszul ejtette hőseinket (a herceg elmenekült), és a vezetőjük abba a hibába esett, hogy Hacket hitte a hercegnek. A csapatot átszállították egy másik hajó börtönébe, ahol egy ott raboskodó öregembertől megtudták, hogy a hihetetlenül homokos kapitány nem sokkal azelőtt vette át az irányítást a hajó felett és kivégeztette az össze techpapot a hajón, mert azok nem akartak engedelmeskedni neki. Hőseink igencsak motiváltan kitörtek a cellájukból és Regia Flashbang képességét kezdő Tekken-játékos módjára túlhasználva felszerelkeztek a kalózok cuccaiból. A következő lépésként át akarták venni az uralmat a hajó fölött. Ehhez szükségük volt egy Navigátorra, akit viszonylag békésen sikerült meggyőzniük, hogy tartson velük. Végül bevették magukat a gépházba, ahol legyilkolták az őröket, magukra zárták az ajtókat és lekapcsolták a hajóhíd irányítását a hajtóművekről. Max megpróbálta megjavítani a techpapok áldásos tevékenysége nélkül elég rossz állapotban leledző plazmareaktort kevés sikerrel. Mikor a Navigátor jelezte, hogy lakható bolygókkal ellátott rendszer közelében járnak, Max kiléptette a hajót a hiperűrből egyenesen egy birodalmi flotta közepére. Ekkor hőseink átvették az irányítást a hajó kommunikációs rendszerei fölött és megüzenték a flottának, hogy kik ők majd kinyitották a légzsilipeket és az összes ajtót (a géptermiekét kivéve) egyetlen ügyes mozdulattal megszabadulva a kalózoktól és a rakománytól (meg a fegyverektől! Ne felejtsük a fegyvereket!). Rövidesen érkezett egy birodalmi különítmény, melyek átszállították őket a flotta zászlóshajójára, közölték velük, hogy amíg nem bizonyítják, hogy az Inkvizíciónak dolgoznak, addig besorozzák őket a Birodalmi Gárdába. A következő kalandban onnan kezdjük, hogy megbeszélik Lord Commissar Brenn-nel (mégiscsak potenciálisan inkvizíciós alkalmazottak), hogy hogyan tovább.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.